Nieuws

 

 

Schenking Stichting Roparun

Stichting Roparun heeft een schenking gedaan aan VTZ. Er is 3000 euro gereserveerd voor de jaarlijkse trainingen van vrijwilligers. VTZ is dankbaar voor de gulle donatie. De vrijwilligers hebben een In-company training gevolgd over dementie.

 

 

 

 

Een lintje voor Gerard  Pepermans

Uit handen van de Burgemeester van Rotterdam heeft vrijwilliger Gerard Pepermans op 24 april 2015 een koninklijke onderscheiding ontvangen voor zijn inzet als vrijwilliger VTZ. Gerard heeft  meegewerkt aan de oprichting van VTZ Noord en heeft zich als eerste vrijwilliger aangemeld. Voor 20 jaar vrijwilligerschap heeft Gerard maart 2015 ook de Erasmuspenning ontvangen.
Gerard-P-100x100

 

 

 

 

Regio uitbreiding
De  regio van de Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg is flink uitgebreid. Barendrecht, Rhoon en Poortugaal zijn aan de zuidzijde van Rotterdam toegevoegd. Inmiddels zijn er al een aantal verzoeken om ondersteuning door vrijwilligers  te geven in Barendrecht en Rhoon gehonoreerd.

Nieuwe vrijwilligers  VTZ Rotterdam, Barendrecht, Portugaal, Hoogvliet en Rhoon gezocht.

De vrijwilligers van Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg Rotterdam bieden ondersteuning aan zieke mensen die thuis of in een voor hen vertrouwde omgeving willen sterven. Ook voor de familie en andere verzorgers van de zieke zijn de vrijwilligers een belangrijke steun. Steeds meer mensen doen een beroep op de VTZ. Daarom is VTZ Rotterdam altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Iets voor u?  Bent u iemand die goed kan luisteren? Kunt u er zijn als het nodig is? Heeft u een hart voor anderen en een dosis levenservaring? Bent u een aantal dagdelen ( minimaal 2 per week) beschikbaar? Dan praten wij graag met u verder.

Voordat u als vrijwilliger aan de slag gaat biedt de VTZ u een introductiecursus aan en ondersteuning van een van de coördinatoren.

Heeft u belangstelling voor dit  bijzondere vrijwilligerswerk?  Dan kunt u telefonisch contact  opnemen met een van de co√∂rdinatoren van de VTZ.

Wil Popma  Rotterdam regio Noord  0102826253

Rutger Schrijver regio Rotterdam Zuid, Barendrecht, Hoogvliet, Portugaal en Rhoon 010 2826085